72. Koğuş filminde Hülya Avşar ‘a işkence


Sevgilisi Sadettin Saran ‘dan ayrıldıktan sonra yaptığı projelerle yeniden adından söz ettiren Hülya Avşar sinemaya da el attı. /Magazin Haberleri

72. Koğuş Bir Kez Daha Beyazperdede

Hülya Avşar, 4 yıl sonra kamera karşısına geçti. Ses Film yapımcılığında ve Murat Saraçoğlu’nun yönettiği filmde Hülya Avşar, Yavuz Bingöl ‘le başrolde sinemaseverlere merhaba diyecek.
Orhan Kemal ‘in 72. Koğuş romanından beyaz perdeye uyarlanan filmde Avşar kızına ayrıca Kerem Alışık, Ahmet Mekin, Songül Öden, Civan Canova, Zeyrel Karaca, Volga Sorgu, Nursel Köse, Devrim Saltoğlu gibi isimler eşlik etti.
Sinema filmleriyle adından söz ettiren ancak daha sonra şovlarla televizyon ekranlarına gelen Hülya Avşar filmde, kendisine tecavüz etmeye çalışan adamı öldürerek 15 yıla mahkum olan Fatma rolünü canlandırıyor.
Güzelliğiyle dikkat çeken ve gittiği her hapishanede kendisine “Güzel Fatma” denilen Avşar, kısa sürede yeni hayranlar edinir. Yeni ceza evinde dikkatleri üzerine çekmesine karşın, kimseye yüz vermeyen Fatma, Hilmi (Civan Canova)’nin hırsına yenilmesiyle tüyler ürperten olaylar yaşar.
Film’de ilginç bir ayrıntı daha dikkat çekiyor. Hülya Avşar 4 yıl aranın ardından sinema filmiyle setlere dönerken, 72. koğuş filmi 4 Mart ‘ta gösterime girecek.
72. Koğuş fragmanı kamuoyuna sunulurken, aynı romanın daha önce de filminin çekildiğini hatırlatalım. 1987′de de aynı isimle sinemaseverlerin beğenisine sunulan 72. Koğuş ‘ta Hülya Avşar ‘la Yavuz Bingöl başrol oynarken, ilk versiyonda Kadir İnanır, Halil Ergün, Tülay Arda, Engin İnal ve Savaş Yurttaş gibi usta isimler yer almıştı.

Hiç yorum yok: